PVC ramen: dé complete prijs- en keuzegids

Heb je al beslist welk materiaal kiezen voor je nieuwe ramen? Als je hierover hebt nagedacht hebt, weet je waarschijnlijk al dat je kunt kiezen tussen aluminium, hout en PVC. Hoewel al deze materialen veel voordelen hebben, kunnen ze nogal verschillen in termen van prijs.

Als je de prijs/kwaliteitsverhouding in aanmerking neemt, is PVC zonder twijfel de meest geschikte keuze. Niet alleen is PVC betaalbaar, het materiaal trekt ook de aandacht met zijn esthetiek, zijn duurzaamheid en zijn isolerende eigenschappen. Om je te helpen een weloverwogen keuze te maken, informeren wij je graag over de prijzen en de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden voor op maat gemaakte PVC ramen.

Vergelijk prijzen online

Prijs PVC ramen

Afmeting PVC raamPrijs
1150 mm x 1000 mm Tussen 170 € en 250 €
1250 mm x 1000 mm Tussen 190 € en 260 €
1350 mm x 1000 mm Tussen 210 € en 280 €
1250 mm x 1200 mm Tussen 240 € en 310 €
1350 mm x 1200 mm Tussen 260 € en 340 €

De prijs van een PVC raam kan verschillend naargelang het model dat je kiest. Zodoende geen verwarring te scheppen, vestigen we de aandacht op de prijs van een PVC raam per afmeting.

Met een afmeting van 115 cm x 100 cm kost een PVC raam minstens €80. Er wordt €20 (€ 100) extra in rekening gebracht als je het formaat vergroot naar 125 cm x 100 cm. De minimumprijs voor ramen met afmetingen van 135 x 100 cm en 125 cm x 120 cm bedraagt  ongeveer 110 euro à 120 euro.

De prijs van kleinere PVC ramen kunnen variëren en liggen niet vast. Voor de grotere formaten merken we echter weinig verschil en ligt de prijs nog altijd rond de €300 à €330.

Naast de prijs van het materiaal moet je ook rekening houden met de plaatsingskosten, die rond de 480 euro liggen voor een raam van 115 cm x 100 cm en kunnen oplopen tot ongeveer 530 euro voor een raam van 135 cm x 120 cm. Neem snel contact op met een installateur voor een prijsofferte op maat, zodat je een prijs ontvangt die aangepast is aan jouw noden.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van PVC ramen?

PVC ramen: factoren die de prijs beïnvloeden

Elk renovatieproject is verschillend. Ook voor de installatie van PVC ramen kan de prijs verschillen. Niet alleen de plaatsingskosten en de grootte van het raam zullen een invloed hebben, ook het type beglazing, het aantal ramen die je wenst te plaatsen, de afwerking, het type opening, enz. zijn criteria die in rekening gebracht zullen moeten worden.

Ontvang tot 5 gratis offertes online

Het gamma aan producten

Het kan verleidelijk zijn om voor goedkope materialen te kiezen zodoende het budget te beperken, maar dat is niet altijd een goed idee, vooral als het gaat om ramen en deuren. Een raam- of deurkozijn van slechte kwaliteit zal niet alleen een impact hebben op de levensduur, maar kan ook een negatief invloed hebben op de thermische en akoestische isolatie van je woning.

Daarom raden wij jou aan te kiezen voor kwaliteitsproducten, alvorens met de werkzaamheden te beginnen. Deze producten zijn in het algemeen te herkennen aan de dikte en de sterkte van de profielen en versterkingen. Zelfs als de investering aanzienlijk is, moet je niet vergeten dat deze op lange termijn zal renderen.

Ons advies: een erkende specialist kan je begeleiden in je keuzes. Overweeg dus zeker om er één te raadplegen.

De keuze beglazing

Beglazing PVC raam

De beglazing is essentieel voor een optimale geluids- en warmte isolatie en vormt een essentieel onderdeel van het raamkozijn. Een goede beglazing isoleert niet alleen tegen lawaai en warmte, maar biedt ook de nodige veiligheid tegen inbrekers.

Hoogrendementsglas wordt over het algemeen aanbevolen vanwege zijn hoog isolerend vermogen. In vergelijking met enkel glas ligt de aankoopprijs hoger, maar dit wordt ruimschoots gerechtvaardigd door de prestaties en de duurzaamheid van dit type product. Je dient ook te weten dat driedubbele beglazing niet altijd nodig is, vooral als het huis al goed geïsoleerd is. In dat geval kan dubbele beglazing ruimschoots volstaan.

De installatiekosten

Het vakkundig plaatsen of vervangen van een raamkozijn is niet iedereen gegeven. Wij raden je ten sterkste aan deze taak toe te vertrouwen aan een vakman die de kneepjes van het vak door en door kent.  Je zult merken dat zijn tussenkomst op meer dan één manier noodzakelijk zal zijn.

De afwerking en type opening

Afwerking PVC raam

Vandaag de dag zijn PVC ramen in een breed gamma aan kleuren en afwerkingen beschikbaar. Zodoende kun je jouw raam perfect laten aansluiten aan de stijl van je woning. Binnen de verschillende afwerkingen kun je o.a. kiezen voor houtnerfpatronen, laminaatafwerking, enz.

Je kunt er ook voor kiezen om je ramen af te werken met een UV-bestendige folie die in verschillende kleuren en varianten aangeboden wordt.

Het esthetische aspect van je ramen wordt ook beïnvloed door het type opening dat je kiest. Afhankelijk van de indeling van je kamer en de grootte van het raam, zul je kunnen kiezen tussen verschillende openingen.

  • Vast raam
  • Draai-kiepraam
  • Valraam
  • Schuifraam

Afhankelijk van de opening en de afwerking zal de uiteindelijke kostprijs voor de werkzaamheden variëren, ook al hebben de ramen dezelfde afmetingen.

Technische specificaties van PVC ramen

Technische specificaties PVC ramen

In de bouw en renovatiesector is PVC een materiaal dat van een goede reputatie geniet. PVC ramen worden in de eerste plaats gekenmerkt door hun hoog isolerend vermogen tegen lawaai, koude en warmte.

Dit isolerend vermogen wordt gekoppeld aan een onfeilbare afdichting. Als relatief stabiel materiaal biedt PVC verschillende mogelijkheden aan wat de ontwerpmogelijkheden betreft. Je kunt het PVC-raamwerk namelijk zonder veel moeite aanpassen aan kleine of grote ramen.

Deze materialen zijn ook esthetisch interessant, omdat ze in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn. Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende soorten profielen te kiezen, gaande van extra dunne profielen tot dikkere profielen.

PVC kan aan elk type renovatiewerk aangepast worden en beantwoord aan diverse technische eisen. Het concurreert met hout en aluminium, maar is niettemin het best verkochte en meest gewaardeerde materiaal op de markt, vooral wegens zijn gebruiks- en onderhoudsgemak.

Vind de geschikte raamspecialist

De voordelen van PVC ramen

Voordelen PVC ramen

Dat PVC zo populair is, is niet vreemd. De lage aanschafkosten, de compatibiliteit met verschillende stijlen, de vervormbaarheid, de lange levensduur en de verschillende premies zijn allemaal factoren die deze populariteit bevestigen.

De eigenschappen en kenmerken van PVC maken het van nature een ideaal materiaal voor het ontwerpen van ramen.

PVC: een garantie voor duurzaamheid en veiligheid

Met PVC is het risico op vervorming van je ramen uitgesloten. Het is namelijk een materiaal dat er door zijn stevigheid in slaagt zijn stabiliteit zo lang mogelijk te behouden. Om deze stevigheid zolang mogelijk te bewaren dien je echter wel voor PVC van goede kwaliteit te kiezen.

PVC is bestand tegen blootstelling aan zon, wind, regen, stof en andere natuurlijke elementen. PVC-ramen staan ook bekend om de veiligheid in huis te bewaren en is goed bestand tegen inbraak

Een materiaal met een perfecte esthetiek

Wat de decoratieve stijl van je woning ook is – hedendaags, trendy of klassiek- , PVC kan er zich éénvoudig aan aanpassen. Dankzij de ruime keuze aan afwerkingen en kleuren is er voor elk wat wils. Als je jouw ramen een persoonlijke “touch” wenst te geven, zul je ook een ruime keuze aan inspiratie voorgeschoteld krijgen.

Beter isoleren met PVC

Energieverliezen in huis worden hoofdzakelijk veroorzaakt door een slechte isolatie. Aangezien ramen een belangrijke rol spelen in elke woning, is het noodzakelijk dat ze goed geïsoleerd zijn. Aangezien PVC een perfecte isolator is, is de keuze voor dit materiaal dus volkomen logisch. Door PVC ramen te plaatsen, beperk je koudebruggen en warmteverlies aanzienlijk.

PVC: gemakkelijk in onderhoud

Met PVC is het niet nodig om verschillende behandelingen te voorzien om je ramen en deuren te beschermen tegen aanvallen van insecten of weersomstandigheden. Een éénvoudige reiniging met water en een mild schoonmaakmiddel is voldoende om de glans van uw PVC ramen te bewaren. Laten we echter wel benadrukken dat het onderhoudsgemak veel meer voor de hand ligt met een kwaliteitsmateriaal.

De redenen om te kiezen voor PVC ramen is dus voor de handliggend. Wij herinneren er je ook aan dat je voor de installatie van PVC ramen in aanmerking kunt komen voor verschillende financiële steunmaatregelen, zoals de Vlaamse renovatiepremie, mits je aan enkele voorwaarden voldoet.

Offerte ramen online

  1. Beschrijf je project
  2. Professionele vakmannen nemen contact met jou op
  3. Kies de beste raamspecialist

BEREKEN DE PRIJS VAN JE NIEUWE RAMEN

Gratis & Vrijblijvend !