Hoe kies je de beste raamfabrikant?

Of het nu om thermische isolatie gaat, esthetiek of geluidshinder, het is van essentieel belang om het juiste raam voor jouw woning te kiezen. Ramen hebben namelijk een belangrijke invloed op een te renoveren of te bouwen huis. Maar hoe kies je nu de juiste raamfabrikant voor jouw renovatieproject?

Vergelijk raamfabrikanten online

Kies een raamfabrikant op basis van zijn aanbod

Raamfabrikant kiezen

Zoals eerder al vermeld, biedt de keuze voor een goede raamfabrikant de zekerheid van een optimaal resultaat. Van bestelling tot levering en installatie, elk aspect moet zorgvuldig overwogen en professioneel afgehandeld worden.

Biedt de raamfabrikant kwaliteitsramen?

Technische specificaties PVC ramen

Wanneer je besluit je woning te renoveren, is de kwaliteit van het product die de fabrikant aanbiedt erg belangrijk. Kies daarom een raamfabrikant die een compleet gamma ramen van de hoogste kwaliteit kan aanbieden. Een van de eerste punten om te overwegen is de isolatiewaarde, meestal uitgedrukt in W/m2K. 40% van de isolatie van een huis wordt immers geleverd door de ramen.

De thermische prestaties van ramen zijn van invloed op de warmte in huis. Niet alleen kunnen slecht geïsoleerde ramen warmteverlies veroorzaken, ook loop je het risico dat jouw energierekening de hoogte inschiet . Wanneer je op zoek bent naar een fabrikant voor je nieuwe ramen, let dan op de isolatiewaarde van de ramen die aangeboden worden.

Voor ramen is een eenvoudig ontwerp niet voldoende om hun doeltreffendheid aan te tonen. De techniek die de raamfabrikant gebruikt bij de installatie van de ramen is van essentieel belang . In de meeste gevallen zorgt de fabrikant ook voor de installatie van de door hem geproduceerde ramen.

Bekijk de verschillende catalogussen

Ben je van plan te renoveren door het vervangen van je binnen- of buitenschrijnwerk? Een beroep doen op een vakman is de beste oplossing. Als je een vakman wilt vinden die in staat is je ramen te maken, is het raadzaam de catalogus van dienstverleners te bekijken.

In principe kan een raamfabrikant zijn klanten verschillende producten aanbieden, waaronder verschillende materialen en modellen. De keuze van het materiaal ligt bij jou, of het nu om een PVC of aluminium raam gaat. Meestal gaat het ontwerp van een raam gepaard met de plaatsing ervan. Trekken meerdere catalogussen van verschillende leveranciers jou aan, twijfel dan niet om eerst de reputatie van het bedrijf na te gaan. Op het internet kun je dikwijls verschillende beoordelingen van klanten bekijken.  Aarzel niet om aan de vakman foto’s van zijn prestaties te vragen om je zoektocht te ondersteunen.

Vergelijk prijzen online

Het veiligheidscriterium

Raamfabrikant kiezen: vermijd inbraakpogingen

Naast de isolatie en het catalogusaanbod moet ook rekening worden gehouden met de sterkte van de raamkozijnen. Een van de fundamentele vragen die je je moet stellen is of de  geïnstalleerde ramen bestand zullen zijn tegen inbraakpogingen.

Aarzel niet om de fabrikant te vragen welke oplossing hij  jou kan aanbieden. Hoewel niemand een inbraak kan voorkomen, kan de beveiliging van de ramen veel inbrekers al tegenhouden. Voor een PVC raam biedt een professionele fabrikant versterkingen aan, zoals de toevoeging van metalen elementen.

Doe beroep op erkende vakmannen

Zoals bekend kan de installatie van nieuw schrijnwerk aan een te renoveren of nieuwe woning financiële steun opleveren. Deze zijn bedoeld om een deel van de kosten te dekken. Deze vormen van financiering zijn nuttig om het totaalbedrag van de renovatie te verminderen. Net als bij de andere premies voor woningrenovatie, moeten bij de subsidies voor de installatie van schrijnwerk enkele voorwaarden worden nageleefd. De werkzaamheden moeten o.a. uitgevoerd worden door een erkende vakman.

Zo dient u na te kijken over welke keuringen en certificaten de fabrikant beschikt. Eerst en vooral dient de vakman over een erkenning voor aannemers van werken te beschikken. Alleen bedrijven die voldoen aan bepaalde normen op het gebied van energierenovatie hebben deze certificering gekregen. Voor een raamfabrikant is de regelgeving inzake energieprestaties van essentieel belang.

Voordat je een raamfabrikant kiest, moet je de tijd nemen om de certificaten van de leverancier na te kijken. Door een goede fabrikant te kiezen, heb je de kans om je factuur te verlagen. Vergeet ook niet de dienst na-verkoop te controleren, vooral wat betreft het onderhoud van de verschillende onderdelen.

Hoe herken ik een goede raamfabrikant?

Vertrouwen op een vakman is de zekerheid van kwaliteitsramen in huis. Afgezien van de kwaliteit van het materiaal, biedt het contact met een fabrikant het voordeel van een BTW-verlaging, alsmede de genieten van de laatste innovaties voor je nieuwe ramen. Je kunt bovendien ook materiaal op maat laten maken.

Als je de juiste raamexpert wenst te vinden, die beantwoordt aan al jouw noden en behoeften, dan is de beste oplossing  offertes te vergelijken. Op basis van de offertes die je ontvangt, zal de beslissing die je maakt alsmaar éénvoudiger worden.

Offerte ramen online

  1. Beschrijf je project
  2. Professionele vakmannen nemen contact met jou op
  3. Kies de beste raamspecialist

BEREKEN DE PRIJS VAN JE NIEUWE RAMEN

Gratis & Vrijblijvend !