Hoe installeer je nieuwe ramen?

Op het eerste gezicht lijkt de installatie van ramen erg ingewikkeld, maar deze operatie is eenvoudiger dan het lijkt. Het is duidelijk dat een minimum aan organisatie en handigheid vereist zal zijn om dit project tot een goed einde te brengen. Niettemin hebt u verschillende keuzes wat betreft de manier waarop u dit kunt aanpakken. Heeft u besloten om nieuwe kozijnen te plaatsen? Het is een geweldig idee!

Onze tips voor u begint

Bij de installatie van het nieuwe raam raden wij u ten stelligste af het op het oude kozijn vast te schroeven. Zelfs als het oude kozijn in goede staat lijkt te zijn, zal deze actie de geluids- en warmte-isolatie zeker ondoeltreffend maken. Bij uitbreiding zal de lichtsterkte verminderen omdat het frame een grotere dikte zal hebben.

Dit soort werk vereist 4 armen, dus 2 mensen. Twijfelt u aan uw vermogen om een optimaal resultaat te bereiken, aarzel dan niet om contact op te nemen met een vakman. Veel mensen hebben dit werk in hun eentje haastig gedaan… de kwaliteit was er niet naar.

In ieder geval zult u in dit artikel de (hoofd)lijnen van de installatie van uw ramen ontdekken.

De 4 soorten interventies voor de installatie van uw ramen

Opbouwinstallatie
In tunnel
In renovatie
In korting
Opbouw en tunnelinstallatie blijven de meest voorkomende.

Opbouwinstallatie
Ook wel nieuwe installatie genoemd. De opbouwinstallatie wordt gebruikt in nieuwe constructies van sintelblokken of baksteen. Bij deze installatiemethode wordt het schrijnwerk aan de voorkant van het gebouw geplaatst, leunend tegen de binnenmuur van metselwerk.

Tunnel installatie
Hier wordt het schrijnwerk direct in de dikte van de wand geplaatst. Vroeger was dit een zeer gebruikelijke installatie in oude vakwerk- of stenen huizen. Tegenwoordig wordt het gebruikt in moderne constructies van hout of enkelwandige materialen.

De verschillende stappen die gevolgd moeten worden bij het installeren van windows

Controleer maten en afmetingen
Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat de maten en afmetingen juist zijn. Deze moeten zonder problemen plaats kunnen bieden aan de nieuwe ramen.

Bescherming van het gebied
Het is essentieel om het pand te beschermen! Dit om onaangename verrassingen tijdens de installatie te voorkomen. U begrijpt hiermee dat alles in het werk moet worden gesteld om mogelijke ongevallen als gevolg van het gebruik van bepaalde materialen te voorkomen.

Bereid de steun voor

Verwijder de vleugels en maak de steun zorgvuldig schoon om het oude kozijn voor te bereiden. Als u zich laat begeleiden door een specialist, zal hij een siliconenafdichting aanbrengen om de lucht af te dichten, het hout behandelen en ten slotte het oude kozijn aanpassen. Op die manier kunnen de toekomstige vleugels van uw ramen er gemakkelijk in worden geplaatst.

Het installeren van de binnenafwerking
Het aanbrengen van de binnenafwerking is de laatste stap voordat met het plaatsen van de kozijnen wordt begonnen. Breng op de omtrek van het oude kozijn (waar de bekledingsvleugels van het toekomstige raam zullen rusten) een flexibele samendrukbare afdichting aan. Installeer vervolgens een perifere afdichting om de kwaliteit van de isolatie te garanderen.

Voor een bevredigend resultaat is het natuurlijk beter een beroep te doen op een professionele installateur.

KRIJG TOT 5 GRATIS OFFERTES IN 2 MINUTEN!

Montage van het nieuwe frame
Alvorens het nieuwe frame te bevestigen, is het noodzakelijk de niveaus te controleren. Dit is een delicate en beslissende fase die bepalend zal zijn voor de doeltreffendheid van uw toekomstig frame.

Het plaatsen van de vleugels
De nieuwe vleugels kunnen nu op de kozijnen worden geplaatst. Als de nieuwe vleugels zijn geplaatst, onderzoekt u ze zorgvuldig. Controleer de werking en zorg ervoor dat ze soepel openen en sluiten.

Aanbrengen van de buitenafwerking
Breng de buitenste sierhoeken voorzichtig aan en breng vervolgens de siliconen isolatiepakkingen aan. Installeer tenslotte de waterafvoerkappen.

Instellen van de vleugels
Voor uw comfort, controleer het werk en stel de vleugels van uw raam bij indien nodig. U kunt uw ramen zelf installeren, maar de hulp van een professionele installateur zal zorgen voor een optimaal en veilig resultaat.

Begin met het aanvragen van een gratis prijsopgave; maak tegelijkertijd van de gelegenheid gebruik om uw definitieve voornemens te bekijken. Daartoe zal de specialist alle bijzonderheden van de plaats van installatie bepalen.

De Staat biedt huiseigenaars die willen kopen een aantal premies aan (in Wallonië en Brussel), met name voor dit soort werkzaamheden. Zij houden rekening met de tussenkomst van bevoegde beroepsbeoefenaars die verplicht zijn de geldende normen na te leven.

Offerte ramen online

  1. Beschrijf je project
  2. Professionele vakmannen nemen contact met jou op
  3. Kies de beste raamspecialist

BEREKEN DE PRIJS VAN JE NIEUWE RAMEN

Gratis & Vrijblijvend !