Wanneer je ramen vervangen?

Wanneer iemand besluit een nieuw huis te kopen of zijn huis te renoveren, rijst vaak de vraag op of het nodig is de ramen te vervangen die al in huis geplaatst zijn. Wanneer moeten deze nu eigenlijk vervangen worden?

Vergelijk prijzen online

Vervang oude ramen zo snel mogelijk

Wanneer je ramen vervangen?

Als je ramen 20 of 25 jaar oud zijn, is het tijd om ze te vervangen. De beste tijd om dit te doen is waarschijnlijk wanneer je aan het renoveren bent. Wat de isolatie betreft, zal de wijziging van jouw installaties vooral jouw energiefacturen doen dalen, wat zeer voordelig is.

Inderdaad, je hoeft niet te wachten tot de ramen de buitenlucht binnenlaten om te reageren. Of het nu gaat om dubbel of enkel glas, een zogenaamd raam van de oude generatie is volledig uit de mode. Aangezien ze in de zomer warme lucht, en in de winter koude lucht, binnenlaten, worden ze steeds minder gebruikt en aangeraden. In vergelijking met de nieuwste modellen zijn de prestaties van oude installaties nutteloos geworden. Ze veroorzaken niet alleen ongemak in huis, maar verhogen ook de energierekening.

Hoe weet ik of ramen aan vervanging toe zijn?

Om te weten wanneer de ramen in huis aan vervanging toe zijn, moet je rekening houden met enkele belangrijke elementen. Het eerste wat je moet weten is dat wanneer er koude tocht langs het raam binnenkomt, het raadzaam is de ramen te vervangen. Dit is namelijk een teken dat je kozijnen niet meer goed werken.

De andere situatie die zich kan voordoen is dat je wind in huis voelt. In dit geval is het noodzakelijk om de vensterbanken te vervangen. In sommige woningen kan ook het bedrag dat aan de energierekening wordt besteed, sterk stijgen. Aangezien het verwarmingssysteem door de tocht continu zal draaien, zal ook het energieverbruik toenemen. Deze verschillende omstandigheden bevestigen de inefficiëntie van de ramen. Aarzel in dat geval dus niet om je ramen te vervangen.

Vervanging van de ramen voor een goede thermische isolatie

Je moet weten dat door het plaatsen van nieuwe ramen, de thermische isolatie in huis optimaal zal zijn. In de loop der jaren verliezen deze raamkozijnen echter hun warmte-isolerende eigenschappen.

Bovendien wordt de stijging van het energieverbruik meestal veroorzaakt door warmteverlies in huis. Als je je dus afvraagt wanneer je de kozijnen van je ramen moet vervangen, dan is het ideale moment aangebroken. Je moet ook weten dat de slijtage van deze kozijnen van invloed is op de geluidsisolatie. Dit betekent dat lawaai gemakkelijker de woning zal binnendringen, wat je comfort kan verminderen. De kozijnen, een zeer belangrijk element voor een huis, zijn daarom onderdelen die het verdienen om prioriteit te krijgen.

Wat zijn de verschillende soorten ramen?

Wat zijn de verschillende soorten ramen?

Als het gaat om het vervangen van je oud raam, is het van essentieel belang de soorten ramen te kennen die op de markt bestaan. In principe kun je kiezen tussen  PVC, aluminium of hout. Zoals alle materialen heeft elk van deze materialen zijn eigen voor- en nadelen.

Voor mensen die de voorkeur geven aan eenvoud, zal het gebruik van hout ideaal zijn. Dit materiaal ziet er niet alleen warm uit, het wordt ook gewaardeerd om zijn vermogen vocht en warmte te reguleren. PVC is ongevoelig voor licht. Eenmaal geïnstalleerd, verkleurt of vervormt dit type raam niet gemakkelijk. Gemakkelijk te onderhouden, deze kunststof is bestand tegen slecht weer. Tenslotte hebben aluminium ramen een beter isolerend vermogen dan de andere twee modellen.

De nieuwste generatie kozijnen

In de afgelopen decennia zijn, door de ontwikkeling van nieuwe ramen, de prestaties op het gebied van isolatie en veiligheid geoptimaliseerd. Alvorens een raammodel te kiezen, moet in de eerste plaats worden nagegaan in hoeverre het bescherming biedt tegen lawaai en tocht van buitenaf. Een goed raam betekent echter ook dat jouw huis veilig is. Als ze van goede kwaliteit zijn, blijft het risico op inbraak beperkt. De veiligste oplossing is daarom te kiezen voor de nieuwste generatie modellen, aangezien de oude verouderd zijn.

Offerte ramen online

  1. Beschrijf je project
  2. Professionele vakmannen nemen contact met jou op
  3. Kies de beste raamspecialist

BEREKEN DE PRIJS VAN JE NIEUWE RAMEN

Gratis & Vrijblijvend !