Type beglazing voor je nieuwe ramen

Zo’n 15% van het energieverlies in huis is te wijten aan een gebrekkige beglazing. Wil je je energiefactuur verlagen en jouw thermisch en akoestisch comfort verbeteren? Dan is het belangrijk om de juiste ramen en deuren te kiezen. De keuze is gelukkige groot. Zo zal je kunnen kiezen voor bv. voorzetramen, dubbele beglazing of hoogrendementsglas.

Vergelijk prijzen online

Enkele beglazing

Enkele beglazing

Dit type glas wordt nog amper geplaatst. Er bestaan namelijk genoeg andere mogelijkheden die meer comfort bieden op het gebied van warmte. Het grootste voordeel van enkel glas is echter wel dat het niet duur is en dus ideaal is wanneer je een beperkt budget hebt voor je renovatieproject. Op akoestisch niveau biedt het correcte prestaties, maar dit zal vooral afhankelijk zijn van de dikte van de beglazing.

Het neemt niet weg dat dit type beglazing volledig verouderd is, aangezien je je energieverbruik er amper meer kunt verminderen. We raden je daarom eerder aan over te schakelen op een ander type beglazing, die misschien iets duurder zal zijn, maar veel efficiënter.

Voorzetramen

Dit is een techniek waarbij extra beglazing voor een bestaand raam geplaatst wordt. Deze techniek heeft echter niets te maken met dubbel glas en wordt gebruikt als het plaatsen van dubbel glas onmogelijk is.

Voorzetramen zijn heel éénvoudig te installeren en is zeker het overwegen waard is, wens je jouw isolatiecapaciteiten te verhogen.  Je bewaart namelijk je huidige ramen, wat het te spenderen budget zal beperken.

Ook al lijkt deze oplossing op het eerste zicht de meest praktische, ze maakt het niet mogelijk om koudebruggen doeltreffend te bestrijden. Als je het warmteverlies in huis drastisch wilt beperken, overweeg je best dubbele beglazing.

Dubbele beglazing

Dubbele beglazing

Het principe is gebaseerd op twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn. Net als bij enkele beglazing, kun je dubbel glas plaatsen bij zowel  aluminium, hout of PVC ramen. Ongeacht het raamkozijn dat je kiest, de energieprestaties zullen gelijkaardig zijn.

De energieprestaties van dubbel glas worden a.d.h.v. drie cijfers weergegeven, zoals bijvoorbeeld 4/16/4 of 10/16/4. Het eerste cijfer geeft de dikte weer van het glas. Het tweede getal geeft de dikte van de isolatie weer, en het laatste cijfer heeft tenslotte betrekking tot de geluidsisolatie. Als dit cijfer lager ligt dan het eerste, dan betekent dit je geluidsisolatie versterkt is.

De ruimte tussen de twee glasplaten wordt gewoonlijk gevuld met een inert gas, zoals argon of krypton. Bij dubbel glas kun je er ook voor kiezen om een UV-filter te laten aanbrengen, die de zonnestralen zal beperken, evenals een zelfreinigende filter die ervoor zal zorgen dat je beglazing altijd proper zal blijven.

Het voordeel van dubbele beglazing is dat je energieverbruik drastisch zal verminderen. Je kunt namelijk tot 15% besparen op je energiefactuur. Bovendien kun je met dubbele beglazing condensatie, als gevolg van temperatuurverschillen tussen de binnen- en buitenkant van het huis, voorkomen.

Je profiteert ook van een verbeterd akoestisch comfort. Ook als je geen inbraakwerend model kiest, zal dubbele beglazing de kans op inbraak sterk verminderen.

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas

Zoals de naam al aangeeft, is hoogrendementsglas een type beglazing die een hoog rendement aanbiedt. Hoogrendementsglas bestaat uit drie glasplaten, waarvan de meeste ongeveer 4mm dik zijn. Deze beglazing zal jou de beste akoestische en thermische prestaties bieden.

Hoogrendementsglas geniet de voorkeur bij nieuwbouw en bij renovatiewerkzaamheden. Het is het materiaal bij uitstek voor, bijvoorbeeld, passiefhuizen. Het is ook sterk aan te bevelen als je in een koude streek woont, vooral voor je gevels dienaar het noorden gericht zijn.

Dankzij hoogrendementsglas bespaar je heel wat energie in huis.  Niets belet je bovendien om de hoogrendementsglas te combineren met dubbele beglazing. Eigenlijk hoef je alleen maar driedubbel glas te installeren aan de noordkant van je woning en de dubbele beglazing aan de overige kanten te bewaren.

Waarom raden we je dit aan? Hoogrendementsglas heeft een nog hoger prijskaartje dan dubbele beglazing. Wil je enkel hoogrendementsglas plaatsen in huis, wees er dan zeker van dat je genoeg budget hiervoor zult hebben.

Tenslotte willen we je ook nog even meegeven dat je bij hoogrendementsglas kunt kiezen tussen HR++ glas en HR+++ glas. Het grootste verschil tussen deze twee modellen, zijn de isolerende eigenschappen.

Hulp nodig voor je nieuwe beglazing?

Als je in een beglazing wenst te investeren die betere isolerende eigenschappen aanbiedt, dan kun je genieten van een premie die door de Vlaamse overheid toegekend wordt. Dit zal mooi meegenomen zijn in het totaalbudget voor je nieuwe ramen en jou ook de mogelijkheid bieden om je investering sneller terug te verdienen.

 

Offerte ramen online

  1. Beschrijf je project
  2. Professionele vakmannen nemen contact met jou op
  3. Kies de beste raamspecialist

BEREKEN DE PRIJS VAN JE NIEUWE RAMEN

Gratis & Vrijblijvend !